Toblerone cheesecake
Voor echte chocoladeliefhebbers: Toblerone cheesecake! Hij zit boordevol chocolade en heeft een knapperige bodem van mariabiscuits. De zelfgemaakte karamelsaus maakt het feest compleet.
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Breek ondertussen de helft van de Toblerone in stukken en doe in een vuurvaste kom boven een pan met een laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Verdeel de gesmolten chocolade over de koekbodem. Zet tot gebruik in de vriezer.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Klop met een handmixer met gardes de roomkaas met de suiker tot een egaal mengsel. Meng de mascarpone erdoor.
Verwarm het water met het vanille-extract in een steelpan, haal de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen. Hak ⅓ van de Toblerone grof.
Meng de gelatine en stukjes Toblerone goed door het roomkaasmengsel. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de cheesecake 2 uur afgedekt in de koelkast.
Roer de dulce du leche los met de zoutflakes. Verdeel de karamelsaus over de cheesecake en versier met de overgebleven Toblerone in stukken.
Toblerone cheesecake
Voor echte chocoladeliefhebbers: Toblerone cheesecake! Hij zit boordevol chocolade en heeft een knapperige bodem van mariabiscuits. De zelfgemaakte karamelsaus maakt het feest compleet.
nagerecht
null personen
395 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Breek ondertussen de helft van de Toblerone in stukken en doe in een vuurvaste kom boven een pan met een laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Verdeel de gesmolten chocolade over de koekbodem. Zet tot gebruik in de vriezer.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Klop met een handmixer met gardes de roomkaas met de suiker tot een egaal mengsel. Meng de mascarpone erdoor.
Verwarm het water met het vanille-extract in een steelpan, haal de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen. Hak ⅓ van de Toblerone grof.
Meng de gelatine en stukjes Toblerone goed door het roomkaasmengsel. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de cheesecake 2 uur afgedekt in de koelkast.
Roer de dulce du leche los met de zoutflakes. Verdeel de karamelsaus over de cheesecake en versier met de overgebleven Toblerone in stukken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g mariabiscuits
45 g ongezouten roomboter
300 g Toblerone
4 blaadjes gelatine
400 g Philadelphia naturel zuivelspread
40 g kristalsuiker
250 g mascarpone
½ el water
1 tl vanille-extract
100 g dulche de leche
½ tl zeezoutflakes
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 20 cm)
bakpapier
keukenmachine