Spitskoolstamppot met prei, spek en gebakken ei
Zo gepiep(er)t! Deze lekkere stamp met spitskool, prei, spek en een gebakken eitje zet je al in 20 min. op tafel.
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 min. op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in het achtergebleven bakvet de kerrie 1 min., voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de groenten en spekjes door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
Spitskoolstamppot met prei, spek en gebakken ei
Zo gepiep(er)t! Deze lekkere stamp met spitskool, prei, spek en een gebakken eitje zet je al in 20 min. op tafel.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 min. op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in het achtergebleven bakvet de kerrie 1 min., voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de groenten en spekjes door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gerookte spekreepjes
1 el kerriepoeder
200 g koelverse gesneden prei
400 g koelvers gesneden spitskool
1 el milde olijfolie
4 middelgrote eieren
800 g koelverse aardappelpuree
4 el gebakken uitjes