Noedelsoep met taugé en ei
Hét geheim in deze explosie van smaken is gember.
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. uit. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in reepjes.
Voeg de knoflook en gember toe aan de spekjes en bak 1 min. mee. Voeg het witte en lichtgroene deel van de paksoi en sojasaus toe en roerbak 2-3 min. Voeg het donkergroene deel toe en roerbak nog 1 min.
Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar. Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Noedelsoep met taugé en ei
Hét geheim in deze explosie van smaken is gember.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. uit. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in reepjes.
Voeg de knoflook en gember toe aan de spekjes en bak 1 min. mee. Voeg het witte en lichtgroene deel van de paksoi en sojasaus toe en roerbak 2-3 min. Voeg het donkergroene deel toe en roerbak nog 1 min.
Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar. Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
150 g gerookte spekreepjes
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 struik paksoi
3 el Japanse sojasaus
1½ l water
3 runderbouillontblokjes
300 g fijn mienestjes
125 g taugé
4 el gebakken uitjes