Vegan boneless wings met romige paprikaspread, tuinerwten en ovenfriet
Een AVG'tje saai? Mooi niet! Met vega wings, romige paprikaspread, tuinerwten met munt en ovenfrietjes is dit geen doorsnee avondmaaltje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s boven in de oven ca. 40 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Verwijder het zwartgeblakerde vel van de afgekoelde paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Verdeel ondertussen de friet met de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. krokant. Verdeel na 10 min. de vegan boneless wings over de friet, besprenkel met de rest van de olie en bak nog 15 min. mee.
Doe de bevroren tuinerwten in een ruime, hittebestendige kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Halveer de knoflook. Snijd de helft van rode ui in stukken en snipper de andere helft. Doe de geroosterde paprika’s, knoflook, grofgesneden helft van de ui, zuivelspread, komijn en gerookte paprikapoeder in de hoge kom van de staafmixer. Pureer met de staafmixer tot een romige spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd grof. Giet de doperwten af, meng met de helft van de munt en breng op smaak met peper. Verdeel de ovenfriet met de vegan wings over 4 borden. Serveer met de doperwten en paprikaspread en garneer met de rest van de munt en de gesnipperde ui.
Vegan boneless wings met romige paprikaspread, tuinerwten en ovenfriet
Een AVG'tje saai? Mooi niet! Met vega wings, romige paprikaspread, tuinerwten met munt en ovenfrietjes is dit geen doorsnee avondmaaltje.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
5 min. bereiden
15 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s boven in de oven ca. 40 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Verwijder het zwartgeblakerde vel van de afgekoelde paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Verdeel ondertussen de friet met de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. krokant. Verdeel na 10 min. de vegan boneless wings over de friet, besprenkel met de rest van de olie en bak nog 15 min. mee.
Doe de bevroren tuinerwten in een ruime, hittebestendige kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Halveer de knoflook. Snijd de helft van rode ui in stukken en snipper de andere helft. Doe de geroosterde paprika’s, knoflook, grofgesneden helft van de ui, zuivelspread, komijn en gerookte paprikapoeder in de hoge kom van de staafmixer. Pureer met de staafmixer tot een romige spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd grof. Giet de doperwten af, meng met de helft van de munt en breng op smaak met peper. Verdeel de ovenfriet met de vegan wings over 4 borden. Serveer met de doperwten en paprikaspread en garneer met de rest van de munt en de gesnipperde ui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
600 g diepvries ovenfriet
2 el milde olijfolie
360 g vegan boneless wings
450 g diepvries fijne tuinerwten
1 teen knoflook
1 rode ui
40 g zuivelspread light
1 tl gemalen komijn
1 el gerookte-paprikapoeder hot
10 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker