Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn
Op zoek naar een altijd-goed-combinatie? Gevonden! Gnocchi en spekjes zijn een gouden team. Deze keer knapperig gebakken en in een rijke saus van room en rozemarijn.
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg de gnocchi, knoflook en rozemarijn toe en bak op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de slagroom toe aan de gnocchi en warm op in 2 min. op laag vuur. Schep de gnocchi in een diepe schaal. Verdeel de spekjes erover.
Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn
Op zoek naar een altijd-goed-combinatie? Gevonden! Gnocchi en spekjes zijn een gouden team. Deze keer knapperig gebakken en in een rijke saus van room en rozemarijn.
bijgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg de gnocchi, knoflook en rozemarijn toe en bak op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de slagroom toe aan de gnocchi en warm op in 2 min. op laag vuur. Schep de gnocchi in een diepe schaal. Verdeel de spekjes erover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 g verse rozemarijn
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
500 g gnocchi
200 g biologische spekreepjes
200 ml verse slagroom