Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.
Aan de slag
Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruiten
1 teen knoflook
2 el arachideolie
200 g gesneden kastanjechampignons
1 el gedroogde rozemarijn
250 g magere spekreepjes
500 g gnocchi