Gnocchi carbonara
Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonara-tuinerwtensaus erover en garneer met de rest van de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gnocchi carbonara
Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonara-tuinerwtensaus erover en garneer met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
100 g magere gerookte spekreepjes
500 g gnocchi
1 courgette
2 knoflook
520 g carbonarasaus
300 g diepvries tuinerwten
20 g verse platte peterselie