Gebakken gnocchi met tuinbonen, courgette en ham
Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant.
Aan de slag
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en de blaadjes salie fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm. Meng met de tuinbonen, peper en zout en bak 2 min. mee met de ui. Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
Meng de gnocchi met de groenten en ham en bestrooi met de rest van de salie.
Gebakken gnocchi met tuinbonen, courgette en ham
Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en de blaadjes salie fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm. Meng met de tuinbonen, peper en zout en bak 2 min. mee met de ui. Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
Meng de gnocchi met de groenten en ham en bestrooi met de rest van de salie.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
500 g gnocchi
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 takjes verse salie
1 courgette
450 g diepvries tuinbonen
200 g gekookte hamreepjes
125 ml verse slagroom