Mandarijnen-droomcake van Jamie Oliver
Als je deze cake hebt geproefd snap je pas echt waarom Jamie Oliver 'm droomcake noemt.
Aan de slag
Verhit de oven tot 180 °C. Vet een tulbandvorm met antiaanbaklaag en een inhoud van 2 liter royaal in met boter.
Doe de rest van de boter met de honing, het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, vanille-extract en een snufje zeezout in een keukenmachine. Breek de eieren in de kom. Boen de manderijen schoon, rasp de schil (bewaar een klein beetje als garnering) en mix alles door elkaar. Giet het beslag in de tulband, schraap de kom met een spatel leeg en tik de vorm op het werkblad om het oppervlak glad te maken.
Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uit komt. Laat hem een paar minuten staan, stort hem op een rooster en laat volledig afkoelen.
Zeef de poedersuiker in een kom en roer zoveel mandarijnensap erdoor dat je een dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde cake, laat het er rondom sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de apart gehouden geraspte mandarijnenschil.
Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in schijfjes en serveer ze bij de cake.
Mandarijnen-droomcake van Jamie Oliver
Als je deze cake hebt geproefd snap je pas echt waarom Jamie Oliver 'm droomcake noemt.
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven tot 180 °C. Vet een tulbandvorm met antiaanbaklaag en een inhoud van 2 liter royaal in met boter.
Doe de rest van de boter met de honing, het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, vanille-extract en een snufje zeezout in een keukenmachine. Breek de eieren in de kom. Boen de manderijen schoon, rasp de schil (bewaar een klein beetje als garnering) en mix alles door elkaar. Giet het beslag in de tulband, schraap de kom met een spatel leeg en tik de vorm op het werkblad om het oppervlak glad te maken.
Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uit komt. Laat hem een paar minuten staan, stort hem op een rooster en laat volledig afkoelen.
Zeef de poedersuiker in een kom en roer zoveel mandarijnensap erdoor dat je een dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde cake, laat het er rondom sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de apart gehouden geraspte mandarijnenschil.
Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in schijfjes en serveer ze bij de cake.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
250 g vloeibare honing
250 g zelfrijzend bakmeel
200 g amandelmeel
1 el vanille-extract
6 grote biologische eieren
4 mandarijnen
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
tulbandvorm 2 liter
keukenmachine