Tartiflette
Eén hap van deze tartiflette met reblochon en je waant je meteen op een Franse Alp tijdens wintersport.
Aan de slag
Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer de grote aardappelen zodat ze even groot zijn. Kook in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne ringen en halveer de kaas horizontaal. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui en spekjes ca. 5-8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 3-5 min. inkoken. Haal van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak met peper.
Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak ze in ca. 5-7 min goudbruin.
Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal ermee in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelen. Schep de helft van het ui-spekmengsel erover. Breng op smaak met peper. Bedek met de helft van de reblochon. Herhaal de lagen en eindig met de rest van de reblochon-kaas met de korst naar boven. Bak ca. 15 min in het midden van de oven goudbruin.
Tartiflette
Eén hap van deze tartiflette met reblochon en je waant je meteen op een Franse Alp tijdens wintersport.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
40 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer de grote aardappelen zodat ze even groot zijn. Kook in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne ringen en halveer de kaas horizontaal. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui en spekjes ca. 5-8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 3-5 min. inkoken. Haal van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak met peper.
Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak ze in ca. 5-7 min goudbruin.
Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal ermee in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelen. Schep de helft van het ui-spekmengsel erover. Breng op smaak met peper. Bedek met de helft van de reblochon. Herhaal de lagen en eindig met de rest van de reblochon-kaas met de korst naar boven. Bak ca. 15 min in het midden van de oven goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg vastkokende aardappel
1 middelgrote ui
490 g reblochon (kaas)
30 g ongezouten roomboter
200 g biologische spekreepjes
200 ml droge witte wijn
150 ml verse slagroom
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)