Sajoer boontjes
Ga je een uitgebreid Indonesisch/Indisch koken? Dan mogen sajoer boontjes (sayur buncis) zeker niet ontbreken!
Aan de slag
Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Halveer de sperziebonen schuin in de breedte.
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de laos en gember met schil en al in plakjes van ca. een ½ cm.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, laos, gember, limoenblaadjes en laurier 5 min. mee.
Voeg de sperziebonen, sambal, trassi en de palmsuiker toe. Giet het water erbij en roer goed. Breng het mengsel aan de kook en laat 8-10 min. zachtjes koken zonder deksel. Roer af en toe.
Snijd de santen grof. Zet het vuur uit en roer de santen erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en palmsuiker. Verwijder de laos, gember, laurier en limoenblaadjes en serveer.
Sajoer boontjes
Ga je een uitgebreid Indonesisch/Indisch koken? Dan mogen sajoer boontjes (sayur buncis) zeker niet ontbreken!
bijgerecht
null personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Halveer de sperziebonen schuin in de breedte.
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de laos en gember met schil en al in plakjes van ca. een ½ cm.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, laos, gember, limoenblaadjes en laurier 5 min. mee.
Voeg de sperziebonen, sambal, trassi en de palmsuiker toe. Giet het water erbij en roer goed. Breng het mengsel aan de kook en laat 8-10 min. zachtjes koken zonder deksel. Roer af en toe.
Snijd de santen grof. Zet het vuur uit en roer de santen erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en palmsuiker. Verwijder de laos, gember, laurier en limoenblaadjes en serveer.
algemeen:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse sperziebonen
1 sjalot
4 tenen knoflook
15 g verse laoswortel (galangal)
15 g verse gember
1 el arachideolie
4 gedroogde limoenblaadjes
2 laurierblaadjes
2 el sambal oelek
½ tl Indonesische trassie
1 el palmsuiker
280 ml water
2 el santen kokoscrème