Vegan curry met spitskool en paddenstoelen
Wist je dat je curry ook zonder vlees kunt maken? Groot voordeel: het is véél sneller klaar.
Aan de slag
Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de sambal oelek, cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en santen toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de curry een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.
Snijd ondertussen de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de shiitake in grove stukken. Verhit de olie in een grote wok en roerbak de kool en paddenstoelen 5 min. Voeg dan toe aan de curry en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer erbij.
Vegan curry met spitskool en paddenstoelen
Instructievideo - 13:28 min.
Vegan curry met spitskool en paddenstoelen
Wist je dat je curry ook zonder vlees kunt maken? Groot voordeel: het is véél sneller klaar.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de sambal oelek, cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en santen toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de curry een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.
Snijd ondertussen de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de shiitake in grove stukken. Verhit de olie in een grote wok en roerbak de kool en paddenstoelen 5 min. Voeg dan toe aan de curry en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
1 el sambal oelek
75 g gezouten cashewnoten
2 tl kurkuma
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander*
4 el arachideolie
400 ml kokosmelk
50 santen kokoscrème
1½ vegan bouillonblokje
2 stengels koelverse sereh citroengras
1 limoen
1 verse spitskool
250 g kastanjechampignons
100 g shiitakes
Dit heb je nodig
keukenmachine