Plaattaart met kip en pompoen
Zoet, zout, crunchy, licht pittig en iets onverwachts als de keukenstroop maken deze plaattaart de moeite waard.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder uit de pompoen de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes 4 min. zacht. Giet af en pureer met de staafmixer. Laat afkoelen.
Snipper ondertussen de rode uien. Verhit de olie in een koekenpan en stoof de ui op laag vuur 5 min. tot zacht.
Snijd de kiphaasjes in vieren. Rol het deeg met bakpapier uit over een bakplaat en prik het deeg in met een vork. Hak de noten grof.
Klop het ei los. Meng de pompoen, ¾ van het ei en de zuivelspread, breng op smaak met peper en zout. Bestrijk met het pompoenmengsel, verdeel de ui, kipfilet en hazelnoten erover. Bestrijk de deegrand met de rest van het ei.
Bak de taart ca. 20 min. in de oven. Besprenkel met de keukenstroop.
Plaattaart met kip en pompoen
Zoet, zout, crunchy, licht pittig en iets onverwachts als de keukenstroop maken deze plaattaart de moeite waard.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder uit de pompoen de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes 4 min. zacht. Giet af en pureer met de staafmixer. Laat afkoelen.
Snipper ondertussen de rode uien. Verhit de olie in een koekenpan en stoof de ui op laag vuur 5 min. tot zacht.
Snijd de kiphaasjes in vieren. Rol het deeg met bakpapier uit over een bakplaat en prik het deeg in met een vork. Hak de noten grof.
Klop het ei los. Meng de pompoen, ¾ van het ei en de zuivelspread, breng op smaak met peper en zout. Bestrijk met het pompoenmengsel, verdeel de ui, kipfilet en hazelnoten erover. Bestrijk de deegrand met de rest van het ei.
Bak de taart ca. 20 min. in de oven. Besprenkel met de keukenstroop.
bewaartip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ flespompoen
3 rode uien
2 el milde olijfolie
395 g kipfilethaasjes sweet chili
270 g vers bladerdeeg
50 g hazelnoten
1 middelgroot ei
2 el zuivelspread
2 el keukenstroop
Dit heb je nodig
Staafmixer