Plaattaart met paprika, witte kaas en salami
Borrel of avondmaal? Deze plaattaart met paprika, witte kaas en salami is niet alleen voor elke gelegenheid geschikt maar ook nog eens lief voor jouw portemonnee.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de salami in blokjes van 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de salamiblokjes en ui 10 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de paprikareepjes en knoflook toe en bak al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de zuivelspread over het bladerdeeg, houd 1 cm van de randen vrij. Breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken groente en salami erover. Verkruimel de witte kaas erover en bak de plaattaart in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de noten over de taart en bak mee.
Plaattaart met paprika, witte kaas en salami
Borrel of avondmaal? Deze plaattaart met paprika, witte kaas en salami is niet alleen voor elke gelegenheid geschikt maar ook nog eens lief voor jouw portemonnee.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de salami in blokjes van 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de salamiblokjes en ui 10 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de paprikareepjes en knoflook toe en bak al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de zuivelspread over het bladerdeeg, houd 1 cm van de randen vrij. Breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken groente en salami erover. Verkruimel de witte kaas erover en bak de plaattaart in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de noten over de taart en bak mee.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
125 g goudsalami
1 zak paprikamix
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 el milde olijfolie
100 g zuivelspread knoflook en kruiden
100 g witte kaas
30 g ongebrande hazelnoten
Dit heb je nodig
bakpapier