Wilde rijstsoep met kip
Hartverwarmende soep op herfstige dagen. Romig en stevig gevuld met kip en wilde rijst.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons in vieren. Doe de groenten met de tijm, laurier, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, rijst, kippenpoten, de bouillon en het water in een grote soeppan.
Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur ca. 30 min. zacht doorkoken tot de kip en de rijst gaar zijn. Haal de kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot. Snijd fijn en doe terug bij de soep.
Smelt de boter in een klein pannetje, voeg de bloem toe. Roer glad met een garde en laat 3 min. garen. Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gladde roux. Voeg de roux toe aan de soep en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Wilde rijstsoep met kip
Hartverwarmende soep op herfstige dagen. Romig en stevig gevuld met kip en wilde rijst.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons in vieren. Doe de groenten met de tijm, laurier, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, rijst, kippenpoten, de bouillon en het water in een grote soeppan.
Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur ca. 30 min. zacht doorkoken tot de kip en de rijst gaar zijn. Haal de kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot. Snijd fijn en doe terug bij de soep.
Smelt de boter in een klein pannetje, voeg de bloem toe. Roer glad met een garde en laat 3 min. garen. Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gladde roux. Voeg de roux toe aan de soep en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 winterpeen
250 g champignons
1½ l water
2 verse tijm
1 laurierblaadje
1 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
300 g wilde en witte rijst
590 g scharrel kippenpoten naturel
2 kippenbouillonblokjes
1 el ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
250 ml halfvolle melk