Kip-champignonragout met rijst
Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.
Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend. Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Kip-champignonragout met rijst
Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.
Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend. Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g wilde en witte rijst
600 g verse sperziebonen
500 g champignons
160 g gerookte kipfilet
25 g verse bieslook
50 g ongezouten roomboter
5 el tarwebloem
350 ml krachtbouillon kip
100 ml kraanwater