Snelle 'soto' met kip, rijst en peultjes
Deze soep is snel te maken dankzij de bumbu. Serveer met een gekookt eitje en je hebt een complete soepmaaltijd.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Breng ondertussen de kruidenpasta, bouillon en 1.2 liter water in een soeppan aan de kook.
Voeg de kip en peultjes toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel de rijst en taugé over 4 kommen, schep de soep erover en leg in elke kom 2 halve eitjes.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Snelle 'soto' met kip, rijst en peultjes
Deze soep is snel te maken dankzij de bumbu. Serveer met een gekookt eitje en je hebt een complete soepmaaltijd.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Breng ondertussen de kruidenpasta, bouillon en 1.2 liter water in een soeppan aan de kook.
Voeg de kip en peultjes toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel de rijst en taugé over 4 kommen, schep de soep erover en leg in elke kom 2 halve eitjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
90 g kruidenpasta soto ajam
350 ml krachtbouillon kip
1¼ l kraanwater
300 g kipfiletblokjes
200 g verse peultjes
300 g diepvries tuinerwten
600 g 1 minuut witte rijst
125 g taugé