Soto ajam (met bumbu)
bewaar
bewaar

Soto ajam (met bumbu)

Rijkgevulde maaltijdsoep: met behulp van een bumbu zet je een fijne kruidige kippensoep op tafel.

35 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Breng de kip met het water en de bouillontabletten aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 1 uur en 30 min. gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken.

Neem de kip uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Haal het vel en vlees van de kip. Snijd beide in stukjes. Voeg de kip met de boemboe toe aan de bouillon en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met de ketjap.

Verwarm de rijst en doe in een schaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de citroen in partjes en de selderij fijn. Doe de aardappelen, eieren, rijst, taugé, citroen, selderij en gebakken uitjes in aparte kommetjes.

Laat iedereen aan tafel wat rijst, aardappelen, taugé en ei in een kom doen. Schep daar de soep op en bestrooi met de uitjes en selderij. Knijp naar smaak wat citroensap uit boven de soep.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soto ajam (met bumbu)

Rijkgevulde maaltijdsoep: met behulp van een bumbu zet je een fijne kruidige kippensoep op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig