Soto ajam (met bumbu)
Rijkgevulde maaltijdsoep: met behulp van een bumbu zet je een fijne kruidige kippensoep op tafel.
Aan de slag
Breng de kip met het water en de bouillontabletten aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 1 uur en 30 min. gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken.
Neem de kip uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Haal het vel en vlees van de kip. Snijd beide in stukjes. Voeg de kip met de boemboe toe aan de bouillon en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met de ketjap.
Verwarm de rijst en doe in een schaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de citroen in partjes en de selderij fijn. Doe de aardappelen, eieren, rijst, taugé, citroen, selderij en gebakken uitjes in aparte kommetjes.
Laat iedereen aan tafel wat rijst, aardappelen, taugé en ei in een kom doen. Schep daar de soep op en bestrooi met de uitjes en selderij. Knijp naar smaak wat citroensap uit boven de soep.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Soto ajam (met bumbu)
Rijkgevulde maaltijdsoep: met behulp van een bumbu zet je een fijne kruidige kippensoep op tafel.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Breng de kip met het water en de bouillontabletten aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 1 uur en 30 min. gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken.
Neem de kip uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Haal het vel en vlees van de kip. Snijd beide in stukjes. Voeg de kip met de boemboe toe aan de bouillon en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met de ketjap.
Verwarm de rijst en doe in een schaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de citroen in partjes en de selderij fijn. Doe de aardappelen, eieren, rijst, taugé, citroen, selderij en gebakken uitjes in aparte kommetjes.
Laat iedereen aan tafel wat rijst, aardappelen, taugé en ei in een kom doen. Schep daar de soep op en bestrooi met de uitjes en selderij. Knijp naar smaak wat citroensap uit boven de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 scharrelkip
3 l kraanwater
3 kippenbouillontabletten
200 g vastkokende aardappelen
4 middelgrote eieren
2 el ketjap manis
100 g Kokki Djawa boemboe soto
400 g koelverse gekookte pandanrijst
1 citroen
125 g taugé
40 g selderij
50 g gebakken uitjes