Rijkgevulde maaltijdsoep met citroengras en gember
Maak de soep naar smaak af met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.
Aan de slag
Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren van het citroengras. Kneus de stengel met de achterkant van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in dikke plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng nog een pan met water met eventueel zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de kip in dunne reepjes en voeg met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de kool in reepjes en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Schep de stukjes citroengras en gember uit de soep. Verdeel de soep over de kommen. Schep de gesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, taugé en uitjes in aparte schaaltjes. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Rijkgevulde maaltijdsoep met citroengras en gember
Maak de soep naar smaak af met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren van het citroengras. Kneus de stengel met de achterkant van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in dikke plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng nog een pan met water met eventueel zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de kip in dunne reepjes en voeg met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de kool in reepjes en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Schep de stukjes citroengras en gember uit de soep. Verdeel de soep over de kommen. Schep de gesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, taugé en uitjes in aparte schaaltjes. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels koelverse sereh citroengras
4 cm verse gember
20 g selderij
1 el (arachide)olie
2 l water
3 kippenbouillontabletten
250 g pandanrijst
500 g zoete aardappelen
365 g scharrelkipfilets
200 g Chinese kool
4 middelgrote eieren
125 g taugé
4 el gebakken uitjes