Gestoofde pompoen met puntpaprika en kidneybonen
Een dagje geen vlees? Probeer deze pompoenstoof met paprika en kidneybonen. Voedzaam en boordevol groente. Daar word je warm van!
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, pompoenstukjes en bonenkruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de tomaten en laat de rode kidneybonen uitlekken in een vergiet. Voeg de tomaten, kidneybonen en het hete water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met zout, bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt.
Gestoofde pompoen met puntpaprika en kidneybonen
Een dagje geen vlees? Probeer deze pompoenstoof met paprika en kidneybonen. Voedzaam en boordevol groente. Daar word je warm van!
hoofdgerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, pompoenstukjes en bonenkruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de tomaten en laat de rode kidneybonen uitlekken in een vergiet. Voeg de tomaten, kidneybonen en het hete water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met zout, bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 puntpaprika's
3 el arachideolie
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
3 el Mexicaanse bonenkruiden
400 g snoepgroente tomatenmix
320 g rode kidneybonen in blik
250 ml heet water
15 g verse platte peterselie
100 g yoghurt Griekse stijl 0%