Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.
Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stengels bleekselderij
1 gele paprika
390 g scharrelkipdijfilet
3 el arachideolie
2½ el Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice
5 trostomaten
800 g zwarte bonen in blik
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
250 ml heet water
½ bosje salade-ui