Indiase kipcurry met pompoen & bloemkoolrijst
De garam masala-kruiden geven dit gerecht een typisch Indiase smaak.
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de kipfilets in repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in de hapjespan of wok en voeg de gember, ui, kip en garam masala toe. Bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika, pompoenstukjes, kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 à 10 min. stoven tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min., giet af en laat goed uitlekken.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de curry.
Indiase kipcurry met pompoen & bloemkoolrijst
De garam masala-kruiden geven dit gerecht een typisch Indiase smaak.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de kipfilets in repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in de hapjespan of wok en voeg de gember, ui, kip en garam masala toe. Bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika, pompoenstukjes, kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 à 10 min. stoven tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 2 min., giet af en laat goed uitlekken.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de curry.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 cm AH Biologisch verse gember
4 biologische uien
350 g kipfilets
2 gele paprika's
3 el zonnebloemolie
6 g Euroma by Jonnie Boer garam masala
400 g koelverse pompoenstukjes
200 ml kokosmelk
200 ml kraanwater
800 g bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
hapjespan of wok