Linzen-tomatenstoof met bloemkool
Het is weer stooftijd! Ga vanavond voor dit vegetarische stoofpotje met linzen en tomaten.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en voeg samen met de tacokruiden toe en bak 1 min. Voeg de polpa en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 12 min. stoven met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is. Roer af en toe.
Laat de linzen uitlekken, spoel af en voeg de laatste minuut toe. Snijd de peterselie fijn en meng door de linzen-tomatenstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de witte-kaasblokjes over de stoof en serveer met de Griekse yoghurt.
Linzen-tomatenstoof met bloemkool
Het is weer stooftijd! Ga vanavond voor dit vegetarische stoofpotje met linzen en tomaten.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en voeg samen met de tacokruiden toe en bak 1 min. Voeg de polpa en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 12 min. stoven met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is. Roer af en toe.
Laat de linzen uitlekken, spoel af en voeg de laatste minuut toe. Snijd de peterselie fijn en meng door de linzen-tomatenstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de witte-kaasblokjes over de stoof en serveer met de Griekse yoghurt.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g winterpeen
1 el arachideolie
200 g bloemkoolroosjes
1 el Mexicaanse tacokruiden
400 g polpa
50 ml water
160 g linzen in blik
10 g verse krulpeterselie
6 el witte-kaasblokjes 45+
75 ml Griekse yoghurt 0%