Romige bloemkooldip met snoepgroente en witlof
Dip je groenten eens in groente. Voor een gezond tussendoortje bomvol vitaminen moet je bij deze romige bloemkooldip zijn.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en komijn toe en bak 1 min. mee.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Doe de bloemkoolrijst, 1 el citroensap, ½ tl citroenrasp (per 4 personen), ⅔ van de peterselie, de zuivelspread en peper in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.
Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Serveer de dip met het witlof en de snoepgroente in een grote schaal. Bestrooi de dip met de rest van de peterselie.
Romige bloemkooldip met snoepgroente en witlof
Dip je groenten eens in groente. Voor een gezond tussendoortje bomvol vitaminen moet je bij deze romige bloemkooldip zijn.
null personen
115 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en komijn toe en bak 1 min. mee.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Doe de bloemkoolrijst, 1 el citroensap, ½ tl citroenrasp (per 4 personen), ⅔ van de peterselie, de zuivelspread en peper in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.
Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Serveer de dip met het witlof en de snoepgroente in een grote schaal. Bestrooi de dip met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ middelgrote ui
1 teen knoflook
½ el milde olijfolie
200 g koelverse bloemkoolrijst
¼ tl gemalen komijn
½ citroen
7½ g verse peterselie
100 g zuivelspread
2 stronken witlof
375 g snoepgroentemix
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker