Snelle tomaten-paprikastoof met tartaar en bloemkoolrijst
Haast, maar wil je wel gezond koken? Zet dan deze snelle tomaten-paprikastoof met tartaar en bloemkoolrijst op tafel.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de puntpaprika’s, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van ca. een ½ cm.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de tartaar in ca. 2 min rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de puntpaprika, tomatenpulp en garam masala toe en stoof met een deksel op de pan ca. 10 min op laag vuur. Roer de zuivelspread erdoor.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met de rest van de olie en bak de bloemkoolrijst in ca. 2 min. beetgaar. Hak ondertussen de cashewnoten fijn. Serveer de bloemkoolrijst met de tomatenstoof en garneer met de cashewnoten.
Snelle tomaten-paprikastoof met tartaar en bloemkoolrijst
Haast, maar wil je wel gezond koken? Zet dan deze snelle tomaten-paprikastoof met tartaar en bloemkoolrijst op tafel.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de puntpaprika’s, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van ca. een ½ cm.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de tartaar in ca. 2 min rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de puntpaprika, tomatenpulp en garam masala toe en stoof met een deksel op de pan ca. 10 min op laag vuur. Roer de zuivelspread erdoor.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met de rest van de olie en bak de bloemkoolrijst in ca. 2 min. beetgaar. Hak ondertussen de cashewnoten fijn. Serveer de bloemkoolrijst met de tomatenstoof en garneer met de cashewnoten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 rode puntpaprika's
3 el milde olijfolie
300 g rundertartaartjes
400 g Mutti Tomatenpulp in stukjes bio
2 el garam masala
100 g zuivelspread naturel
400 g koelverse bloemkoolrijst
50 g cashewnoten