Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 min. op middelhoog vuur mee.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de linzen toe, roer af en toe.
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de puree.
Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 min. op middelhoog vuur mee.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de linzen toe, roer af en toe.
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de puree.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
400 g winterpeen
70 g tomatenpuree
3 el tarwebloem
1 paddenstoelenbouillontablet
400 ml heet water
205 g linzen
800 g kruimige aardappelen
150 ml melk