Pasteitje met homemade paddenstoelenragout
bewaar
bewaar

Pasteitje met homemade paddenstoelenragout

Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 165 °C.

Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in de hapjespan en bak de champignons, dragon, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

Voeg de bloem toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, kookzuivel en het hete water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes en verwarm ze samen met de pasteibakjes ca. 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.

Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in parten en hak de noten grof. Schep de tomaten om met de vinaigrette, walnoten, kaasflakes en sla. Bestrooi met (versgemalen) peper.

Leg op elk bord een pasteibakje en schep de ragout erin. Leg de kapjes erop en serveer met de salade.

serveertipJe kunt de ragout al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasteitje met homemade paddenstoelenragout

Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig