Rijsttraybake met zwarte bonen, sperziebonen en tofu
Door de rijst in deze vega traybake te garen in een mengsel van groentebouillon, pindakaas en kokosmelk in de oven wordt-ie extra smaakvol.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofu uitlekken en laat 10 min. drogen in de schone theedoek met iets zwaars erop. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Vet een bakplaat in met de olie. Pel de tenen knoflook. Verdeel de ui, zwarte bonen, rijst en bevroren sperziebonen over de bakplaat. Breng alles op smaak met zout en peper.
Los het bouillonblokje op in het hete water. Doe de knoflook, pindakaas, kokosmelk en de groentebouillon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel. Giet het mengsel over de ingrediënten op de bakplaat en schep om zodat alles bedekt is met een laagje ‘saus’. Verkruimel de tofu erboven.
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
Bestrooi de traybake met de pinda’s.
Rijsttraybake met zwarte bonen, sperziebonen en tofu
Door de rijst in deze vega traybake te garen in een mengsel van groentebouillon, pindakaas en kokosmelk in de oven wordt-ie extra smaakvol.
hoofdgerecht
null personen
925 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofu uitlekken en laat 10 min. drogen in de schone theedoek met iets zwaars erop. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Vet een bakplaat in met de olie. Pel de tenen knoflook. Verdeel de ui, zwarte bonen, rijst en bevroren sperziebonen over de bakplaat. Breng alles op smaak met zout en peper.
Los het bouillonblokje op in het hete water. Doe de knoflook, pindakaas, kokosmelk en de groentebouillon in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel. Giet het mengsel over de ingrediënten op de bakplaat en schep om zodat alles bedekt is met een laagje ‘saus’. Verkruimel de tofu erboven.
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
Bestrooi de traybake met de pinda’s.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
1 rode ui
400 g zwarte bonen in blik
1 el zonnebloemolie
3 tenen knoflook
280 g zilvervliesrijst
450 g AH Biologisch diepvries sperziebonen
1 groentebouillontablet
500 ml heet water
4 el pindakaas naturel
400 ml kokosmelk
80 g ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
schone theedoek
staafmixer met hoge beker