Vijgenchutney
Ook zo dol op vijgen? Geniet er extra lang van door er vijgenchutney van te maken.
Aan de slag
Week de rozijnen in warm water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 8-10 min. op laag vuur.
Verwijder ondertussen het steeltje van de vijgen. Snijd de vijgen in parten en dan in dunne plakjes. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Laat de rozijnen uitlekken.
Doe de vijgen met de appel, rozijnen, suiker, azijn, speculaaskruiden en citroensap bij de uien in een pan. Breng aan de kook en laat 15-20 min onder regelmatig roeren op middelhoog vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn. Breng op smaak met de aleppopeper, komijnzaad en wat zout.
Haal de pan van het vuur en schep het mengsel in de glazen pot. Sluit direct af met de deksel en draai de pot om. Laat in ca. 3 uur geheel afkoelen.
Vijgenchutney
Ook zo dol op vijgen? Geniet er extra lang van door er vijgenchutney van te maken.
bijgerecht
null porties
90 kcal
35 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de rozijnen in warm water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 8-10 min. op laag vuur.
Verwijder ondertussen het steeltje van de vijgen. Snijd de vijgen in parten en dan in dunne plakjes. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Laat de rozijnen uitlekken.
Doe de vijgen met de appel, rozijnen, suiker, azijn, speculaaskruiden en citroensap bij de uien in een pan. Breng aan de kook en laat 15-20 min onder regelmatig roeren op middelhoog vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn. Breng op smaak met de aleppopeper, komijnzaad en wat zout.
Haal de pan van het vuur en schep het mengsel in de glazen pot. Sluit direct af met de deksel en draai de pot om. Laat in ca. 3 uur geheel afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g rozijnen
1 rode ui
1 el milde olijfolie
8 verse vijgen
1 Jazz appel
125 g bruine basterdsuiker
100 ml balsamicoazijn
2 tl speculaaskruiden
1 el citroensap
½ tl aleppo peper
½ tl komijnzaad
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)