Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.
Aan de slag
Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.
Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.
bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.
Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.
serveertip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g verse haricots verts
40 g pijnboompitten
1 jazz-appel
1 teen knoflook
1 el citroensap
2 el traditionele olijfolie
300 g lamsoor