Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
bewaar
bewaar

Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel

Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.

Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.

Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.

serveertipDit bijgerecht is lekker bij gebakken vis, maar is ook zeer geschikt om als lunchgerecht te eten met bijvoorbeeld gebakken gamba's en veldsla.
variatietipVervang de lamsoor door bladspinazie.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel

Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig