Kruidenboter geïnspireerd op Café de Paris
Altijd al eigen kruidenboter willen maken? Volg dan dit recept voor kruidenboter à la Café de Paris.
Aan de slag
Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 3 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruiden (per 250 g boter). De rest van het bakje wordt niet gebruikt. Snijd de peterselie, bieslook, dragon, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk. Snijd de sjalot, knoflook, kappertjes en ansjovis zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de kruiden met het fijngesneden uimengsel, het citroenrasp, de majoraan, cayennepeper, kerrie, worcestershiresaus, mosterd, cognac en madeira. Kneed de boter erdoor tot deze goed vermengd is.
Leg de boter in het midden van een groot stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Kruidenboter geïnspireerd op Café de Paris
Altijd al eigen kruidenboter willen maken? Volg dan dit recept voor kruidenboter à la Café de Paris.
bijgerecht
null porties
250 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 3 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruiden (per 250 g boter). De rest van het bakje wordt niet gebruikt. Snijd de peterselie, bieslook, dragon, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk. Snijd de sjalot, knoflook, kappertjes en ansjovis zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de kruiden met het fijngesneden uimengsel, het citroenrasp, de majoraan, cayennepeper, kerrie, worcestershiresaus, mosterd, cognac en madeira. Kneed de boter erdoor tot deze goed vermengd is.
Leg de boter in het midden van een groot stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
achtergrondinfo:
variatietip:
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 g koelverse Italiaanse kruidenmix
15 g verse platte peterselie
12½ g verse bieslook
3 g verse dragon
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el kappertjes in pot
2 ansjovisfilets in olijfolie
1 citroen
2 tl gedroogde majoraan
¼ tl gemalen cayennepeper
1 tl kerriepoeder
2 tl worcestershiresauce
1 el dijonmosterd
½ el cognac
½ el madeira wijn
250 g gezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie