Gevulde regenboogforel met gepofte krieltjes
Vis van de BBQ is altijd een goed idee, maar helemaal als je 'm vult. Deze regeboogforel vul je met o.a. tomaatjes, olijven en kappertjes. Proef je de zomer al?
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verpak de krieltjes in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 40 min. op de barbecue. Laat ondertussen de forel op kamertemperatuur komen.
Houd 4 takjes peterselie (per 4 personen) apart. Snijd de rest van de peterselie, de semi-gedroogde tomaatjes, de olijven en kappertjes grof. Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en meng met de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de vis met het kruiden-pankomengsel en bestrijk de beide zijden met ⅔ van de olijfolie. Gril de vis 6-8 min. in een visklem, keer halverwege. Snijd de citroenen in parten.
Pak de krieltjes uit het folie. Serveer de vis met de gepofte krieltjes, de rest van de peterselie en de citroen. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Gevulde regenboogforel met gepofte krieltjes
Vis van de BBQ is altijd een goed idee, maar helemaal als je 'm vult. Deze regeboogforel vul je met o.a. tomaatjes, olijven en kappertjes. Proef je de zomer al?
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verpak de krieltjes in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 40 min. op de barbecue. Laat ondertussen de forel op kamertemperatuur komen.
Houd 4 takjes peterselie (per 4 personen) apart. Snijd de rest van de peterselie, de semi-gedroogde tomaatjes, de olijven en kappertjes grof. Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en meng met de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de vis met het kruiden-pankomengsel en bestrijk de beide zijden met ⅔ van de olijfolie. Gril de vis 6-8 min. in een visklem, keer halverwege. Snijd de citroenen in parten.
Pak de krieltjes uit het folie. Serveer de vis met de gepofte krieltjes, de rest van de peterselie en de citroen. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
4 verse regenboogforellen
40 g verse platte peterselie
200 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
400 g olijven gevuld met citroen in blik
100 g kappertjes
2 sjalotten
3 tenen knoflook
40 g panko
3 el milde olijfolie
2 citroenen
Dit heb je nodig
barbecue