Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de tomaatjes en 2 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas.
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af. Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.
Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie
Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de tomaatjes en 2 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas.
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af. Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g spaghetti
100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
3½ el extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
185 g verse roerbakgarnalen naturel
¼ tl chilivlokken
40 g Pecorino Romano
400 g courgettespaghetti
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
rasp