Gevulde champignons
bewaar
bewaar

Gevulde champignons

Vul champignons met sjalotten en kruidenricotta, een lekkere frisse tegenhanger voor de aardse paddenstoel.

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes en bewaar ze. Snijd de steeltjes fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalot in 4 min. glazig. Voeg na 3 min. de knoflook toe. Voeg als de sjalot glazig is de champignonsteeltjes toe en bak 3 min. mee. Haal de pan van het vuur.

Roer de ricotta los in een kom. Snijd de peterselie met steeltjes en al fijn. Snijd de bieslook fijn. Houd van beide kruiden ¼ apart en roer de rest door de ricotta. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de ricotta. Roer het sjalottenmengsel door de ricotta. Proef en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Vul de champignons met het ricottamengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met panko en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.

Haal de champignons uit de oven, bestrooi met de overgebleven kruiden en serveer meteen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde champignons

Vul champignons met sjalotten en kruidenricotta, een lekkere frisse tegenhanger voor de aardse paddenstoel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig