Côte de boeuf met Café de Paris boter
De boter in dit gerecht is vernoemd naar het gelijknamige restaurant in Genève, dat beroemd werd door hun entrecotes met kruidenboter. Tip: maak een extra grote portie, je kunt het lang bewaren.
20 min. bereiden / 50 min. oventijd / 2 uur 15 min. wachten
20 ingrediënten
Aan de slag
Haal de côte de boeuf 2 uur van tevoren uit de koelkast. Leg uit de verpakking op een bord en dek af met vershoudfolie. Verwarm de oven voor op 130 °C.
Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur. Braad het vlees in 5 min. rondom aan. Gebruik een tang om te keren. Breng op smaak met zout en peper. Leg de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruidenmix in de pan en doe er de helft van de mosterd bij.
Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 3 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix. Snijd de peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk. Snijd de sjalot, knoflook, kappertjes en ansjovis zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng voor de kruidenboter de kruiden met het uienmengsel, het citroenrasp, de majoraan, dragon, cayennepeper, kerrie, worcestershiresaus en de rest van de mosterd. Voeg de cognac en madeira wijn toe en kneed met schone handen (of in een keukenmachine) de gezouten boter erdoor tot alles goed vermengd is.
Leg de boter in het midden van een groot stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Leg ondertussen de côte de boeuf op een met bakpapier bekleed bakblik. Steek de thermometer in het midden van het vlees, zorg dat deze het bot niet raakt. Zet ca. 40 min. in het midden van de oven tot de thermometer 55 °C (medium rare) aangeeft. Haal uit de oven en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Leg ¼ van de Café de Paris boter erop.
Verhoog ondertussen de oven naar 200 °C en rooster de mini-bloemkool 10 min. tot goudbruin.
Snijd het vlees op de draad in plakjes en serveer met de rest van de Café de Paris boter erop en de bloemkool ernaast.
Côte de boeuf met Café de Paris boter
De boter in dit gerecht is vernoemd naar het gelijknamige restaurant in Genève, dat beroemd werd door hun entrecotes met kruidenboter. Tip: maak een extra grote portie, je kunt het lang bewaren.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
20 min. bereiden
135 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Haal de côte de boeuf 2 uur van tevoren uit de koelkast. Leg uit de verpakking op een bord en dek af met vershoudfolie. Verwarm de oven voor op 130 °C.
Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur. Braad het vlees in 5 min. rondom aan. Gebruik een tang om te keren. Breng op smaak met zout en peper. Leg de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruidenmix in de pan en doe er de helft van de mosterd bij.
Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 3 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix. Snijd de peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk. Snijd de sjalot, knoflook, kappertjes en ansjovis zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng voor de kruidenboter de kruiden met het uienmengsel, het citroenrasp, de majoraan, dragon, cayennepeper, kerrie, worcestershiresaus en de rest van de mosterd. Voeg de cognac en madeira wijn toe en kneed met schone handen (of in een keukenmachine) de gezouten boter erdoor tot alles goed vermengd is.
Leg de boter in het midden van een groot stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Leg ondertussen de côte de boeuf op een met bakpapier bekleed bakblik. Steek de thermometer in het midden van het vlees, zorg dat deze het bot niet raakt. Zet ca. 40 min. in het midden van de oven tot de thermometer 55 °C (medium rare) aangeeft. Haal uit de oven en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Leg ¼ van de Café de Paris boter erop.
Verhoog ondertussen de oven naar 200 °C en rooster de mini-bloemkool 10 min. tot goudbruin.
Snijd het vlees op de draad in plakjes en serveer met de rest van de Café de Paris boter erop en de bloemkool ernaast.
wijntip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg côte de boeuf van de vakslager
20 g ongezouten roomboter
10 g verse Italiaanse kruidenmix
2 el dijonmosterd
15 g verse platte peterselie
12½ g verse bieslook
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el kappertjes
2 ansjovisfilets in olijfolie
1 citroen
2 tl gedroogde majoraan
1½ tl gedroogde dragon
¼ tl gemalen cayennepeper
1 tl kerriepoeder
2 tl worcestershiresauce
½ el cognac
½ el madeira wijn
250 g gezouten roomboter
4 mini-bloemkolen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
vleesthermometer