Tuinkruidensalade met crispy knoflook
Deze tuinkruidensalade met crispy knoflook en koriander zit bomvol smaakmakers.
Aan de slag
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof.
Pel de tenen knoflook en snijd in de breedte in plakken van ca. 2 mm. Doe de plakjes knoflook in een steelpan met dikke bodem en schenk de rijstolie erbij. Verhit de olie op middelhoog vuur tot het licht borrelt. Frituur tot de knoflook goudgeel kleurt. Dit duurt ca. 3 min. Houd de knoflook goed in de gaten, roer regelmatig met een hittebestendige lepel of schuim- spaan en zet het vuur iets lager als het te snel gaat. Schep de knoflook met een schuimspaan op keukenpapier, bestrooi met zout en laat uitlekken. De knoflook wordt na het uitlekken knapperiger.
Snijd ondertussen de koriander in stukjes van 1 cm. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de koriander met wat peper en zout 2 min. op middelhoog vuur.
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in schuine plakken van ½ cm dik. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en munt. Snijd de dille en de blaadjes peterselie heel grof (3 à 4 cm). Snijd de takjes van de takjes van de dille, peterselie en het basilicum fijn.
Boen een limoen schoon, rasp de groene schil en pers ze allemaal uit. Maak een dressing van de rasp, 3 el sap (per 4 personen) en de rest van de olijfolie. Verdeel de verse kruiden inclusief de gesneden steeltjes (behalve de gebakken koriander), bonen en komkommer over een serveerschaal. Meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de hazelnoten, gebakken koriander en knapperige knoflook erover.
Tuinkruidensalade met crispy knoflook
Deze tuinkruidensalade met crispy knoflook en koriander zit bomvol smaakmakers.
bijgerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof.
Pel de tenen knoflook en snijd in de breedte in plakken van ca. 2 mm. Doe de plakjes knoflook in een steelpan met dikke bodem en schenk de rijstolie erbij. Verhit de olie op middelhoog vuur tot het licht borrelt. Frituur tot de knoflook goudgeel kleurt. Dit duurt ca. 3 min. Houd de knoflook goed in de gaten, roer regelmatig met een hittebestendige lepel of schuim- spaan en zet het vuur iets lager als het te snel gaat. Schep de knoflook met een schuimspaan op keukenpapier, bestrooi met zout en laat uitlekken. De knoflook wordt na het uitlekken knapperiger.
Snijd ondertussen de koriander in stukjes van 1 cm. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de koriander met wat peper en zout 2 min. op middelhoog vuur.
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in schuine plakken van ½ cm dik. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en munt. Snijd de dille en de blaadjes peterselie heel grof (3 à 4 cm). Snijd de takjes van de takjes van de dille, peterselie en het basilicum fijn.
Boen een limoen schoon, rasp de groene schil en pers ze allemaal uit. Maak een dressing van de rasp, 3 el sap (per 4 personen) en de rest van de olijfolie. Verdeel de verse kruiden inclusief de gesneden steeltjes (behalve de gebakken koriander), bonen en komkommer over een serveerschaal. Meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de hazelnoten, gebakken koriander en knapperige knoflook erover.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g hazelnoten
1 bol knoflook
200 ml rijstolie
40 g verse koriander
3 el extra vierge olijfolie
400 g limabonen in blik
200 g snoepkomkommers
15 g verse basilicum
15 g verse munt
15 g verse dille
40 g verse platte peterselie
2 limoenen