Groenten met pistou en aioli
bewaar
bewaar

Groenten met pistou en aioli

Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn. Voor de pistou: doe het citroenrasp, het basilicum, ½ teen knoflook, de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Voor de aioli: doe de rest van de knoflook met het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta. Meng in een kom met de mayonaise en breng op smaak met 2 el citroensap, peper en eventueel zout.

Kook de aspergetips volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in repen en verdeel met alle groenten over een schaal. Serveer met de pistou en aioli.

bereidingstipDe Mayo Royale van D&L is een Franse mayonaise die een tikkeltje zuur van smaak is en daardoor heel goed past in dit gerecht.
bewaartipJe kunt de pistou en aioli 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groenten met pistou en aioli

Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig