Pudding met Nederlandse bessen
Met deze Hollandse bessenpudding zorg jij voor een spectaculair nagerecht!
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Halveer ondertussen de vanillepeul en haal met een scherp mes het merg eruit. Doe samen met de suiker en de helft van het koude water in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet het vuur uit.
Ris ondertussen de rode bessen van de steeltjes. Verdeel de helft van de rode bessen met de helft van de frambozen over de onderkant van de vorm. Verdeel daar de helft van de blauwe bessen over. Herhaal met de rest van alle bessen tot de vorm vol zit.
Doe de siroop samen met de rest van het koude water bij het suikermengsel. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer goed tot de gelatine is opgelost en de vanille verdeeld is. Voeg het vanillemengsel toe aan de vorm en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens voorzichtig in de koelkast om volledig op te stijven. Dit duurt, afhankelijk van de vorm, ca. 2½ tot 3½ uur.
Laat voor het serveren de gootsteen vollopen met een laag heet water die bijna even hoog is als de puddingvorm. Zet daar voorzichtig de vorm 30 sec. in (zorg dat er geen water in de vorm loopt). Leg een bord op de vorm en draai hem om. De pudding laat nu vanzelf los.
Pudding met Nederlandse bessen
Met deze Hollandse bessenpudding zorg jij voor een spectaculair nagerecht!
nagerecht
null personen
95 kcal
10 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Halveer ondertussen de vanillepeul en haal met een scherp mes het merg eruit. Doe samen met de suiker en de helft van het koude water in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet het vuur uit.
Ris ondertussen de rode bessen van de steeltjes. Verdeel de helft van de rode bessen met de helft van de frambozen over de onderkant van de vorm. Verdeel daar de helft van de blauwe bessen over. Herhaal met de rest van alle bessen tot de vorm vol zit.
Doe de siroop samen met de rest van het koude water bij het suikermengsel. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer goed tot de gelatine is opgelost en de vanille verdeeld is. Voeg het vanillemengsel toe aan de vorm en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens voorzichtig in de koelkast om volledig op te stijven. Dit duurt, afhankelijk van de vorm, ca. 2½ tot 3½ uur.
Laat voor het serveren de gootsteen vollopen met een laag heet water die bijna even hoog is als de puddingvorm. Zet daar voorzichtig de vorm 30 sec. in (zorg dat er geen water in de vorm loopt). Leg een bord op de vorm en draai hem om. De pudding laat nu vanzelf los.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
50 g kristalsuiker
200 ml koud water
150 g rode bessen
250 g verse frambozen
150 g verse blauwe bessen
200 ml vlierbloesemsiroop
Dit heb je nodig
tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter