Voetbalveld-plaatpizza
Pizza wordt pas écht lekker als-ie op je favoriete voetbalveld lijkt. Hup, Holland, Hup!
Aan de slag
Meng in een kom het meel met de gist, de helft van de olijfolie en het lauwwarme water. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 minuten met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van, leg in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het is verdubbeld.
Rol het deeg uit met een deegroller tot een dunne rechthoek van ca 40 x 30 cm, even groot als de bakplaat. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie en laat nog 1 uur rijzen.
Snipper ondertussen de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe en laat in 3-5 minuten op middelhoog vuur slinken. Roer regelmatig door.
Neem de pan van het vuur en pureer de spinazie met de staafmixer tot een glad mengsel. Laat ca. 30 minuten afkoelen en roer de zuivelspread erdoor.
Snijd de mozzarella in plakjes en dan in smalle reepjes. Snijd de paprika in repen en snijd van elke kleur 11 driehoekjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over het pizzadeeg, laat 1 cm van de randen vrij.
Leg de mozzarellareepjes langs de randen, vorm een middenstip, goals en lijnen als op een voetbalveld. Verdeel de gele paprika in de juiste opstelling 1-4-3-3 op 1 helft van het voetbalveld, doe hetzelfde met de rode paprika. Leg de olijf op de middenstip. Bak de pizza 20-25 minuten in de oven, tot gaar en goudbruin. Laat 5 minuten afkoelen voor je de plaatpizza serveert.
Voetbalveld-plaatpizza
Pizza wordt pas écht lekker als-ie op je favoriete voetbalveld lijkt. Hup, Holland, Hup!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom het meel met de gist, de helft van de olijfolie en het lauwwarme water. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 minuten met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van, leg in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het is verdubbeld.
Rol het deeg uit met een deegroller tot een dunne rechthoek van ca 40 x 30 cm, even groot als de bakplaat. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie en laat nog 1 uur rijzen.
Snipper ondertussen de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe en laat in 3-5 minuten op middelhoog vuur slinken. Roer regelmatig door.
Neem de pan van het vuur en pureer de spinazie met de staafmixer tot een glad mengsel. Laat ca. 30 minuten afkoelen en roer de zuivelspread erdoor.
Snijd de mozzarella in plakjes en dan in smalle reepjes. Snijd de paprika in repen en snijd van elke kleur 11 driehoekjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over het pizzadeeg, laat 1 cm van de randen vrij.
Leg de mozzarellareepjes langs de randen, vorm een middenstip, goals en lijnen als op een voetbalveld. Verdeel de gele paprika in de juiste opstelling 1-4-3-3 op 1 helft van het voetbalveld, doe hetzelfde met de rode paprika. Leg de olijf op de middenstip. Bak de pizza 20-25 minuten in de oven, tot gaar en goudbruin. Laat 5 minuten afkoelen voor je de plaatpizza serveert.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g volkoren tarwemeel
5½ g droge gist
4 el milde olijfolie
300 ml lauw water
1 sjalot
1 teen knoflook
400 g verse spinazie
100 g zuivelspread light
250 g mozzarella
½ gele paprika
½ rode paprika
1 groene olijven
Dit heb je nodig
vershoudfolie
spatel
deegroller
bakpapier
staafmixer