Gezonde courgettelasagne met venkel, kipgehakt en mozzarella
Dol op lasagne? Probeer eens deze gezonde variant met lekker veel groenten en kipgehakt!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd dit fijn. Snijd de knollen in blokjes van ca. ½ cm. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en venkelzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt, de paprikapoeder en chilivlokken toe en bak in 2 min. rul. Voeg de venkel en courgette toe en bak 10 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan. Meng op laag vuur het tarwemeel erdoor en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min.
Roer de zuivelspread door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de mozzarella in plakken.
Schep een beetje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnebladen erop. Schep vervolgens ⅓ van het gehakt en ⅓ van de bechamel erover.
Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de bechamel erover en leg de mozzarellaplakjes erop. Bak de lasagne in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Garneer de lasagne met het venkelgroen en bestrooi met wat versgemalen peper.
Gezonde courgettelasagne met venkel, kipgehakt en mozzarella
Dol op lasagne? Probeer eens deze gezonde variant met lekker veel groenten en kipgehakt!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd dit fijn. Snijd de knollen in blokjes van ca. ½ cm. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en venkelzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt, de paprikapoeder en chilivlokken toe en bak in 2 min. rul. Voeg de venkel en courgette toe en bak 10 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan. Meng op laag vuur het tarwemeel erdoor en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min.
Roer de zuivelspread door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de mozzarella in plakken.
Schep een beetje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnebladen erop. Schep vervolgens ⅓ van het gehakt en ⅓ van de bechamel erover.
Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de bechamel erover en leg de mozzarellaplakjes erop. Bak de lasagne in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Garneer de lasagne met het venkelgroen en bestrooi met wat versgemalen peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
2 courgettes
2½ el milde olijfolie
1 el venkelzaad
300 g kipgehakt naturel
2 tl zoete gerookte-paprikapoeder
1 tl chilivlokken
30 g volkoren tarwemeel
300 ml magere melk
150 g zuivelspread light
125 g Goldsteig mozzarella light
12 volkoren lasagne bladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)