Vegetarische gezonde open lasagne
Door deze open lasagne zie je precies welke gezonde en kleurrijke groenten er allemaal inzitten! Heerlijk met een frisse salade erbij.
Aan de slag
Verhit de oven voor op 220 °C. Schil de peen en snijd in plakken van 2 cm. Snijd de bieten in blokken van 2 cm. Verdeel de wortel over 1 helft en de biet over de andere helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng met ¼ van de olie, ⅓ van de Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd 1 teen knoflook apart en verdeel de rest in schil over de groenten. Bak ca. 20 in het midden van de oven.
Snijd met een scherp mes de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Bewaar het sap.
Snijd de dille fijn en klop ⅓ met ¼ van de olie en het sinaasappelsap tot een dressing. Meng de dressing met de sinaasappel en slamelange.
Snijd de achtergehouden knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de knoflook en de rest van de Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur knapperig.
Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de lasagnebladen in delen in de pan met water in 6 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Meng met de rest van de olie, zodat de vellen niet aan elkaar plakken.
Verwijder de velletjes van de geroosterde knoflook. Pureer de helft van de geroosterde wortel met de zuivelspread, ⅓ van de dille en de geroosterde knoflook met de staafmixer tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de wortelpuree, de helft van de rulstukjes en ⅓ van de geroosterde groenten erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad, een laag wortelpuree en de geroosterde groenten. Garneer met de rest van de dille en peper. Serveer met de salade.
Vegetarische gezonde open lasagne
Door deze open lasagne zie je precies welke gezonde en kleurrijke groenten er allemaal inzitten! Heerlijk met een frisse salade erbij.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven voor op 220 °C. Schil de peen en snijd in plakken van 2 cm. Snijd de bieten in blokken van 2 cm. Verdeel de wortel over 1 helft en de biet over de andere helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng met ¼ van de olie, ⅓ van de Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd 1 teen knoflook apart en verdeel de rest in schil over de groenten. Bak ca. 20 in het midden van de oven.
Snijd met een scherp mes de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Bewaar het sap.
Snijd de dille fijn en klop ⅓ met ¼ van de olie en het sinaasappelsap tot een dressing. Meng de dressing met de sinaasappel en slamelange.
Snijd de achtergehouden knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de knoflook en de rest van de Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur knapperig.
Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de lasagnebladen in delen in de pan met water in 6 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Meng met de rest van de olie, zodat de vellen niet aan elkaar plakken.
Verwijder de velletjes van de geroosterde knoflook. Pureer de helft van de geroosterde wortel met de zuivelspread, ⅓ van de dille en de geroosterde knoflook met de staafmixer tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de wortelpuree, de helft van de rulstukjes en ⅓ van de geroosterde groenten erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad, een laag wortelpuree en de geroosterde groenten. Garneer met de rest van de dille en peper. Serveer met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g winterpenen
500 g gekookte bieten
4 el milde olijfolie
3 el Provençaalse kruiden
3 tenen knoflook
1 sinaasappel
75 g rucola slamelange
360 g tofu rulstukjes naturel
12 volkoren lasagne bladen
100 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer