Koolhydraatarme snack: witlofhapje met kip-pindasalade
Snack-attack! Tover je witlof om tot koolhydraatarme 'toastjes' en vul ze met pulled chicken-pindasalade.
Aan de slag
Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilet in het water. Pocheer ca. 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de salade-ui en koriander fijn. Hak de pinda’s heel fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng de pinda’s met de gember, de helft van de rode peper, ⅔ van de salade-ui en ⅔ van de koriander. Voeg de sojasaus, sesamolie en het limoensap en -rasp toe en roer tot een saus. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de saus.
Snijd de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los. Leg als schuitjes op een grote platte schaal. Verdeel de kip-pindasalade over de witlofschuitjes en garneer met de rest van de salade-ui, koriander en rode peper.
Koolhydraatarme snack: witlofhapje met kip-pindasalade
Snack-attack! Tover je witlof om tot koolhydraatarme 'toastjes' en vul ze met pulled chicken-pindasalade.
null porties
65 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilet in het water. Pocheer ca. 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de salade-ui en koriander fijn. Hak de pinda’s heel fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng de pinda’s met de gember, de helft van de rode peper, ⅔ van de salade-ui en ⅔ van de koriander. Voeg de sojasaus, sesamolie en het limoensap en -rasp toe en roer tot een saus. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de saus.
Snijd de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los. Leg als schuitjes op een grote platte schaal. Verdeel de kip-pindasalade over de witlofschuitjes en garneer met de rest van de salade-ui, koriander en rode peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g scharrelkipfilets
10 g gember
2 salade-ui
7½ g verse koriander
25 g ongezouten pinda's
½ limoen
½ rode peper
150 g Griekse yoghurt 0%
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 stronk witlof
Dit heb je nodig
rasp