Kip met gon bao saus
Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Chinese Sichuan regio en is ook wel bekend als gon bao kai. Het gerecht bestaat uit kip, een hartige en tegelijkertijd zoetzure saus en wordt afgetopt met nootjes. Probeer maar eens!
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 2 x 2 cm en doe in een kom. Doe er de helft van de sojasaus, de helft van de rijstwijn en ⅓ van de maizena bij en meng goed. Laat 15 min. marineren.
Snipper ondertussen de ui grof. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de gember fijn. Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Bewaar het groen en wit apart. Maak de pepers schoon en snijd ze grof.
Roer de rest van de sojasaus, rijstwijn en maizena met de suiker en sesamolie door elkaar in een kommetje.
Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Doe de kip in de wok en bak 4 min. Voeg de ui, gember en peper toe en bak 1 min. Voeg de knoflook, chilivlokken en het bosui-wit toe en bak 2 min. Voeg de saus en het bosui-groen toe en bak 1 min. Schep de pinda’s erdoor en haal de wok van het vuur.
Kip met gon bao saus
Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Chinese Sichuan regio en is ook wel bekend als gon bao kai. Het gerecht bestaat uit kip, een hartige en tegelijkertijd zoetzure saus en wordt afgetopt met nootjes. Probeer maar eens!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 2 x 2 cm en doe in een kom. Doe er de helft van de sojasaus, de helft van de rijstwijn en ⅓ van de maizena bij en meng goed. Laat 15 min. marineren.
Snipper ondertussen de ui grof. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de gember fijn. Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Bewaar het groen en wit apart. Maak de pepers schoon en snijd ze grof.
Roer de rest van de sojasaus, rijstwijn en maizena met de suiker en sesamolie door elkaar in een kommetje.
Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Doe de kip in de wok en bak 4 min. Voeg de ui, gember en peper toe en bak 1 min. Voeg de knoflook, chilivlokken en het bosui-wit toe en bak 2 min. Voeg de saus en het bosui-groen toe en bak 1 min. Schep de pinda’s erdoor en haal de wok van het vuur.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g kipdijfilet
2 el sojasaus
2 el mirin
3 tl maizena
1 witte ui
4 tenen knoflook
20 g verse gember
3 bosuien
2 rode pepers
1 el kristalsuiker
2 el sesamolie
2 el zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
100 g ongezouten pinda's