Kip yakitori
bewaar
bewaar

Kip yakitori

15 min. bereiden / 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de knoflook in plakjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe. Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.

Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes. Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

combinatietipLekker met pandanrijst en komkommersalade.
variatietipVervang de kip eens door zalmfilet. Gril de zalmspiesen in 2-3 min. rosé.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip yakitori

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig