Kip yakitori
Aan de slag
Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de knoflook in plakjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe. Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.
Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes. Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Kip yakitori
bijgerecht
null personen
200 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de knoflook in plakjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe. Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.
Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes. Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml Japanse sojasaus
100 g lichtbruine basterdsuiker
50 ml mirin
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
300 g kipdijfilet
Dit heb je nodig
sateprikker
bakkwast