Kabeljauwburger met peterselie-mayo en salsa
Binnen 20 min. staan deze crunchy kabeljauwburgers met peterseliemayo, salsa en avocado al op tafel.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de broodjes en gril ze 1 min. op de snijkant.
Snijd 1 tomaat in plakken en de rest in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Snijd de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaat met de paprika, avocado, de helft van de peterselie, 1 el limoensap (per 4 personen) en het limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de peterselie met de mayonaise.
Beleg elke onderste helft van de broodjes met de blaadjes sla, plakken tomaat en kabeljauwburger. Verdeel de peterseliemayo en een deel van de avocado-paprikasalsa erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de rest van de avocado-paprikasalsa.
Kabeljauwburger met peterselie-mayo en salsa
Binnen 20 min. staan deze crunchy kabeljauwburgers met peterseliemayo, salsa en avocado al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de broodjes en gril ze 1 min. op de snijkant.
Snijd 1 tomaat in plakken en de rest in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Snijd de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaat met de paprika, avocado, de helft van de peterselie, 1 el limoensap (per 4 personen) en het limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de peterselie met de mayonaise.
Beleg elke onderste helft van de broodjes met de blaadjes sla, plakken tomaat en kabeljauwburger. Verdeel de peterseliemayo en een deel van de avocado-paprikasalsa erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de rest van de avocado-paprikasalsa.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
4 kabeljauwburgers
4 hamburgerbroodjes
4 tomaten
1 rode paprika
1 avocado
10 g verse platte peterselie
1 limoen
3 el mayonaise met citroen
4 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
grillpan