Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade
Zo wil je elke dag wel burgers eten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de ui. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang 1 el vocht per 4 personen op. Meng de ui met de augurk, het opgevangen vocht en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng ⅔ van de botersla met de slasaus, komkommer en tomaten. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, een burger en 1 el salsa. Serveer de rest van de salade en de salsa erbij.
Hollandse kabeljauwburger met augurkensalsa en salade
Zo wil je elke dag wel burgers eten!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de ui. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang 1 el vocht per 4 personen op. Meng de ui met de augurk, het opgevangen vocht en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng ⅔ van de botersla met de slasaus, komkommer en tomaten. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, een burger en 1 el salsa. Serveer de rest van de salade en de salsa erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 robuuste speltbroodjes
2 el traditionele olijfolie
4 verse kabeljauwburgers
1 rode ui
235 ml Kesbeke augurkenblokjes
1 komkommer
1 schaal Tasty Tom trostomaat
100 g botersla
3 el slasaus met yoghurt