Runderburger met avocado en tuinkers
Een runderburger met romige avocado, pittige tuinkers en een knapperig broodje.
Aan de slag
Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en verdeel in 4 gelijke porties (per 4 personen). Vorm van elke portie een burger die net iets groter is dan het broodje. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Snijd de tuinkers grof en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
Steek de barbecue aan. Snijd de ui in ringen van 1 cm. Bestrijk de hamburgers met ¼ van de olie en gril de burgers in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Gril de ui met ¼ van de olie 10 min. in de grillschaal. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de radijs in kwarten. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de sla en was en droog de overige bladeren. Hou 8 blaadjes (per 4 personen) apart. Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd en de azijn. Meng de radijs met de dressing door de kropsla.
Halveer de broodjes en gril ca. 2 min. op de snijkant. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met sla, ui, een burger en ¼ van de avocado. Verdeel de tuinkersmayo erover. Bestrooi met de rest van de tuinkers, leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer met de salade.
Runderburger met avocado en tuinkers
Een runderburger met romige avocado, pittige tuinkers en een knapperig broodje.
hoofdgerecht
null personen
1015 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en verdeel in 4 gelijke porties (per 4 personen). Vorm van elke portie een burger die net iets groter is dan het broodje. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Snijd de tuinkers grof en roer door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
Steek de barbecue aan. Snijd de ui in ringen van 1 cm. Bestrijk de hamburgers met ¼ van de olie en gril de burgers in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Gril de ui met ¼ van de olie 10 min. in de grillschaal. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de radijs in kwarten. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de sla en was en droog de overige bladeren. Hou 8 blaadjes (per 4 personen) apart. Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd en de azijn. Meng de radijs met de dressing door de kropsla.
Halveer de broodjes en gril ca. 2 min. op de snijkant. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met sla, ui, een burger en ¼ van de avocado. Verdeel de tuinkersmayo erover. Bestrooi met de rest van de tuinkers, leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer met de salade.
bereidingstip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g rundergehakt
40 g tuinkers
4 el mayonaise
1 grote ui
4 el milde olijfolie
2 eetrijpe avocado's
1 bos radijs
1 kropsla
1½ tl milde mosterd
1 el appelciderazijn
4 luxe hamburgerbroodjes
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue