Aardappelsalade met radijs en tuinkers
Deze aardappelsalade met radijs en tuinkers schreeuwt lente: lekker fris en perfect als bijgerecht.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon. Snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik en kook ze in gezouten water in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat uitdampen.
Snijd de onderkant van de salade-ui en snijd de stengels in dunne ringen. Was de radijsjes met het blad grondig, dep droog met een schone theedoek. Haal ze los van het blad en verwijder de worteltjes. Snijd de radijsjes in heel dunne plakken. Laat het blad heel. Schep de ui en radijsplakjes om met de azijn en laat 5 min. staan.
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd hem in zo dun mogelijke plakken, eventueel met een mandoline. Snijd het venkelgroen fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de tuinkers los van de bodem.
Meng de mayonaise, karnemelk, mosterd, suiker en 1 el de azijn van de radijs en salade-ui (per 4 personen) tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de radijs en salade-ui uitlekken. Meng in een ruime kom de aardappelplakjes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs. Giet ⅔ van de dressing eroverheen en schep om. Meng tot slot het radijsblad erdoor. Verdeel de salade over een schaal en besprenkel met de rest van de dressing.
Aardappelsalade met radijs en tuinkers
Deze aardappelsalade met radijs en tuinkers schreeuwt lente: lekker fris en perfect als bijgerecht.
bijgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon. Snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik en kook ze in gezouten water in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat uitdampen.
Snijd de onderkant van de salade-ui en snijd de stengels in dunne ringen. Was de radijsjes met het blad grondig, dep droog met een schone theedoek. Haal ze los van het blad en verwijder de worteltjes. Snijd de radijsjes in heel dunne plakken. Laat het blad heel. Schep de ui en radijsplakjes om met de azijn en laat 5 min. staan.
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd hem in zo dun mogelijke plakken, eventueel met een mandoline. Snijd het venkelgroen fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de tuinkers los van de bodem.
Meng de mayonaise, karnemelk, mosterd, suiker en 1 el de azijn van de radijs en salade-ui (per 4 personen) tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de radijs en salade-ui uitlekken. Meng in een ruime kom de aardappelplakjes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs. Giet ⅔ van de dressing eroverheen en schep om. Meng tot slot het radijsblad erdoor. Verdeel de salade over een schaal en besprenkel met de rest van de dressing.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
3 salade-ui
1 bosje radijs
150 ml appelciderazijn
1 venkelknol
25 g verse bieslook
1 bakje tuinkers
3 el mayonaise
3 el karnemelk
2 el grove mosterd
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
mandoline