Lauwwarme aardappelsalade met mosterddressing en witte kaas
Van aardappels maak je natuurlijk aardappelsalade! Lauwwarm met mosterddressing en witte kaas is deze salade op z'n best.
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de azijn erover en laat staan tot gebruik. Schep na 5 min. om. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Halveer ze in de breedte. Kook de sperziebonen 8 min. in water. Schep ze met de schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen. Laat uitlekken.
Snijd de bieslook fijn. Meng de olie met de mosterd, ahornsiroop en 2 el azijn van de rode ui (per 4 personen) tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en meng met de dressing. Giet de rode ui af. Meng de blokjes aardappel met de rode ui en bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de witte kaas erover.
Lauwwarme aardappelsalade met mosterddressing en witte kaas
Van aardappels maak je natuurlijk aardappelsalade! Lauwwarm met mosterddressing en witte kaas is deze salade op z'n best.
bijgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de azijn erover en laat staan tot gebruik. Schep na 5 min. om. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Halveer ze in de breedte. Kook de sperziebonen 8 min. in water. Schep ze met de schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen. Laat uitlekken.
Snijd de bieslook fijn. Meng de olie met de mosterd, ahornsiroop en 2 el azijn van de rode ui (per 4 personen) tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en meng met de dressing. Giet de rode ui af. Meng de blokjes aardappel met de rode ui en bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de witte kaas erover.
combinatietip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
4 el rodewijnazijn
1 kg vastkokende aardappel
400 g verse sperziebonen
25 g verse bieslook
4 el milde olijfolie
2 el grove mosterd
1 el ahornsiroop
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
schuimspaan