Griekse aardappelsalade met olijven & witte kaas
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1-2 cm en kook ze in 10 minuten beetgaar. Klop in een grote schaal het citroensap met de mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de tijm, olijven, kaas en kappertjes erdoor. Giet de aardappelen af en schep de nog warme blokjes door de dressing. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna nog minstens een halfuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Schep vlak voor het serveren de salade luchtig om en schep de botersla erdoor.
Griekse aardappelsalade met olijven & witte kaas
bijgerecht
null personen
295 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1-2 cm en kook ze in 10 minuten beetgaar. Klop in een grote schaal het citroensap met de mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de tijm, olijven, kaas en kappertjes erdoor. Giet de aardappelen af en schep de nog warme blokjes door de dressing. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna nog minstens een halfuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Schep vlak voor het serveren de salade luchtig om en schep de botersla erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg aardappels
1 citroen
1 el grove mosterd
100 ml olijfolie extra vierge
2 el tijmblaadjes
1 pot zwarte olijven
200 g Griekse witte kaas
2 eetlepels kappertjes
1 zak botersla